Anda sedang mencari
pelan Perlindungan Takaful?

Tak perlu jumpa ramai agent, hanya jumpa saya seorang

Kadangkala nak mencari pelan perlindungan takaful yang terbaik boleh memeningkan kepala. Lebih-lebih lagi perlu jumpa ramai agent. Masing-masing mengatakan produk mereka bagus. Akhirnya, anda sendiri tak dapat buat keputusan dan sehingga kini masih tidak mencarum pelan takaful. Ia merugikan!

Usah bimbang, saya boleh bantu anda bandingkan sehingga 9 syarikat takaful tanpa bias dan memberikan sehingga 3 cadangan yang terbaik dan bersesuaian mengikut keperluan dan budget anda. Bukan itu sahaja, perkhidmatan seperti pengurusan harta dan tuntutan pusaka juga disediakan. Jadi…
agent.getb.2

Salam perkenalan...

Hai, nama saya Abdullah Ahmad, seorang Penasihat Kewangan (Financial Adviser) yang berdaftar dengan Bank Negara Malaysia dan bernaung di bawah syarikat penasihat kewangan XXXXX Financial Group Sdn Bhd yang berpusat di Petaling Jaya. Saya sudah berkecimpung dalam bidang takaful ini sejak 2010 dan dalam bidang pengurusan harta dan pusaka sejak 2015. Pengalaman saya yang luas ini boleh bantu beri khidmat nasihat terbaik kepada anda dalam kedua-dua bidang ini.
APA YANG BOLEH SAYA BANTU?
TAKAFUL KELUARGA
Pelan perlindungan takaful untuk peribadi dan seisi keluarga yang merangkumi pampasan nyawa, kad perubatan, perlindungan sakit kritikal & kanser dan lain-lain.
Sediakan dana ratusan ribu mahupun jutaan ringgit buat keluarga tercinta meneruskan kehidupan dalam keadaan senang seperti sediakala, sekiranya suatu hari nanti anda terpaksa meninggalkan mereka buat selama-lamanya (kematian).

Baca selanjutnya…
Dapatkan dana perubatan sehingga jutaan ringgit, yang boleh bantu anda biaya kos rawatan hospital ketika sakit atau kemalangan serta akses kepada jaringan hospital swasta di seluruh Malaysia yang menjadi panel kepada syarikat takaful yang dipilih, apabila anda mencarum pelan medical card.

Baca selanjutnya…
Pelan khas yang perlu dimiliki oleh para wanita bagi melindungi penyakit-penyakit dan kanser berkaitan wanita, komplikasi kehamilan, tanggungan rawatan reproduktif, kesihatan mental dan lain-lain lagi.

Baca selanjutnya…
Pelan takaful yang memberikan perlindungan untuk anak seawal dalam kandungan ibu. Juga perlindungan untuk ibu sepanjang tempoh kehamilan dan ketika melahirkan.

Baca selanjutnya…
Pelan Takaful Sakit Kritikal dan Kanser untuk keperluan perlindungan anda dengan manfaat penyakit kiritkal dari tahap awal.

Baca selanjutnya…
Anda bergaji harian. Apa jadi kalau anda dipaksa cuti di hospital berhari-hari akibat sakit atau kemalangan? Pastinya banyak kerugian kerana tiada income. Jadi, elaun hospital boleh bantu ganti gaji anda

Baca selanjutnya…
APA YANG BOLEH SAYA BANTU?
EMPLOYEE BENEFITS
Pelan perlindungan takaful yang perlu disediakan oleh majikan kepada para pekerjanya yang merangkumi pampasan nyawa, kad perubatan hospital dan klinik, perlindungan sakit kritikal & dan lain-lain.
Tambat kesetiaan para pekerja dengan menyediakan perlindungan takaful kepada mereka, yang merangkumi pampasan nyawa, kad perubatan hospital & klinik, dan pampasan sakit kritikal.

Baca selanjutnya…
Kehilangan pekerja yang menjadi tunjang utama atau penggerak utama hala tuju syarikat bakal merisikokan masa depan syarikat. Lindungi pekerja atau key-person tersebut dengan perlindungan hibah takaful untuk syarikat atau lebih dikenali dengan ‘keyman takaful’.

Baca selanjutnya…
APA YANG BOLEH SAYA BANTU?
TAKAFUL AM
Pelan perlindungan takaful untuk pelbagai perkara dan aspek yang tidak termasuk dalam kategori takaful peribadi, keluarga dan employee benefits.
Dapatkan perbandingan manfaat dan sebutharga sebelum anda renew takaful kenderaan seperti kereta dan motorsikal, secara online.

Baca selanjutnya…
Memang seronok dapat pergi melancong, sama ada di dalam negara atau ke luar negara. Lebih mengujakan jika pergi mengerjakan ibadah umrah/Haji. Tetapi, jangan dilupai untuk ambil perlindungan takaful travel sebelum berangkat pergi supaya dapatkan meringankan beban kewangan sekiranya jatuh sakit atau kemalangan dan memerlukan rawatan.

Baca selanjutnya…
Berikan perlindungan untuk aset peribadi seperti rumah dan aset perniagaan yang mempunyai pelbagai aspek dan skop perlindungan disediakan. Rujuk sini untuk info penuh.

Baca selanjutnya…
Anda dapat projek lanscaping (sebagai contoh) di sepanjang lebuhraya dan mahu melindungi projek ini dan para pekerja. Ini adalah pelan perlindungan takaful yang sesuai.

Baca selanjutnya…
Kerjaya professional seperti doktor, lawyer, engineer, arkitek dan tak lupa juga agent insurans/takaful sangat berisiko. Satu kesalahan / kesilapan boleh meranapkan kerjaya anda. Lindunginya dengan pelan professional indemnity ini.

Baca selanjutnya…
Kemalangan boleh berlaku di mana-mana, termasuklah di sekolah. Lindungi anak murid di sekolah dengan pelan perlindungan ini.

Baca selanjutnya…
APA YANG BOLEH SAYA BANTU?
PENGURUSAN HARTA & PUSAKA
Bijak mengumpul harta perlu juga bijak dalam menguruskannya agar harta yang anda kumpul bertahun-tahun dengan susah payah itu dapat diwariskan dengan mudah kepada keluarga suatu hari nanti dan mengelakkan ia dari terbeku dengan sia-sia dan sukar dituntut.
Sediakan wasiat bagi memudahkan harta anda diuruskan dengan lebih baik dan dituntut dengan lebih lancar serta pengagihan mengikut kehendak anda, selepas kematian.

Baca selanjutnya…
Lindungi hak waris anda dengan meng’hibah’kan harta milik anda kepada mereka, secara sah dan bertulis. Pertukaran hak milik hanya akan berlaku selepas kematian.

Baca selanjutnya…
Suami boleh melindungi hak isteri untuk hartanya (suami) dengan menyediakan dokumen harta sepencarian di mana harta itu boleh ditukar milik kepada isteri untuk 3 perkara iaitu kematian, cerai dan poligami.

Baca selanjutnya…
Ambil tahu siapakah waris Faraid anda. Kami bantu anda susun-atur dan kirakan bahagian Faraid keluarga anda

Baca selanjutnya…
APA YANG BOLEH SAYA BANTU?
KERJAYA
Saya mempelawa anda untuk sertai team saya jika berminat untuk menambah portfolio kerjaya sebagai Financial Adviser atau Associate atau sebagai Affiliate referral.
Khas untuk anda yang sudah ada lesen IFP/CFP/RFP/ShRFP atau sekurang-kurangnya lesen TBE/PCE&CEILI.

Baca selanjutnya…
Khas untuk anda yang nak tambah pendapatan dalam bidang pengurusan harta sahaja di bawah syarikat amanah as-Salihin Trustee Berhad.

Baca selanjutnya…

Follow channel Telegram saya untuk dapatkan pelbagai tips kewangan

@tipskewangansaya

Hubungi Saya
- Abdullah Ahmad -

Copyright 2023 | namaanda.com
+60123456789 | admin@namaanda.com
Website created by TrustedAgent

error: Content is protected !!